Sikeres Projektjeink


Lelki egészségre nevelő program családi tábor és szülőcsoport foglalkozások keretén belül

A programban alapítványunk Budapest II. Kerület Családsegítő Szolgálatával működött együtt, a kerületben élő függőségi problémákkal küzdő családokat céloztuk meg. A családsegítő szolgálat segítségével kiválasztott családok részére egy hetes tábort szerveztünk Orfűn, ezt követően pedig egy éven át a szülők részére rendszeresen szülőcsoport foglalkozásokat tartottunk.

Az integrált oktatás kistérségi modelljének kialakítása

2009-ben a Tinta Tanácsadó Kft, mint projekt vezető. megbízásából tréningeket és képzéseket tartottunk Salgótarján több iskolájában a tanulóknak, és szülőakadémia keretében előadásokat szülők számára. A résztvevők a közoktatási intézmények pedagógusai, tanulói és a társadalmi környezet szereplői voltak. A program a Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával valósult meg. (0092/NA/2008-3/ÖP-6)


Erőszakmentes Iskolai Program Budapest VIII. kerület oktatási intézményeiben

Az alapítványunk dolgozta ki, majd valósította meg Budapest VIII. kerület iskoláiban (Práter u., Somogyi Béla u., illetve a Deák-Diák iskolában) az „Erőszakmentes Iskolai Programot” 2008-ban. Ebben a programban egyszerre céloztuk meg az oktatás szereplőit: a pedagógusokat, diákokat és a szülőket.

Mentálhigiénés Alapképzés Pedagógusoknak

Az akkreditált pedagógus-továbbképzési program a nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával valósul meg 2003-tól folyamatosan. Alapítványunk a kezdetektől megvalósítóként vesz részt a programban.


"JÓT S JÓL" – megtartó és támogató környezet kialakítása a hátrányos helyzetű családok számára az alap-és szakellátás közötti együttműködés fejlesztésével

A projekt az EU társfinanszírozásával, a nemzeti fejlesztési terv Humánerőforrás-fejlesztési Operatív programja keretében valósult meg. Alapítványunk a felnőttképzés területén működött közre, az intézményközi kommunikáció-, együttműködés fejlesztése területén tartott 3 napos képzéseket Budapest VII. kerületben, Szekszárdon és Pest megyében dolgozó szociális szakemberek részére. A képzés alapvető célja a szociális területen dolgozó szakemberek csapatban történő hatékonyabb munkavégzésének segítése volt.

Szociális szakemberek munkaerőpiaci képzése két régióban, a hátrányos helyzetű kliensek foglakoztatási esélyeinek növelése érdekében

A projekt az EU társfinanszírozásával, a nemzeti fejlesztési terv Humánerőforrás-fejlesztési Operatív programja keretében valósult meg. Alapítványunk a felnőttképzés területén működött közre, az intézményközi kommunikáció-, együttműködés fejlesztése területén tartott gyakorlati képzéseket átlagosan 20 fős csoportok részére a Magyar Gordon Iskola Alapítvány. mint projekt felelős megbízásából.


Szociális szakemberek fejlesztése hátrányos helyzetű ügyfeleik foglalkoztatási esélyeinek növelése céljából

A programban a Családi Szolgálatok Ligája alapítvánnyal együttműködésben álláskeresőkkel foglalkozó szakemberek részére valósítottunk meg folyamatos képzéseket, az ország minden részéből, egy éven át. Kommunikációs és konfliktuskezelési technikák fejlesztésén keresztül növeltük a résztvevők munkájának hatékonyságát.A projekt azonosítószáma: HEFOP 2.2.1.-06/1.-2006-09-0050/4.0

Szakemberek és önkéntesek képzése a budapesti, jövedelmileg hátrányos helyzetűek munkaerőpiaci reintegrációjáért

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete konzorciumi partnereként kötöttünk szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel a fent nevezett projekt megvalósítására. A projekt során a konzorcium tagjainál, szociális területen dolgozó munkavállalók és önkéntesek, összesen 80 fő, részére integrált képzési program került előkészítésre, kidolgozásra és lebonyolításra.


Hátrányos helyzetű emberek munkaerőpiacra való belépésének segítése

A programban a Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálattal fejlesztési partnerségi együttműködésben, a projekt egyes programelemeit valósítottuk meg. Többek között személyiség- fejlesztő tréning sorozatot tartottunk a projektben résztvevő patrónusoknak és álláskeresőkkel foglalkozó szakembereknek, a munkavállalók munkahelyi beilleszkedésének segítésére. Közvetlenül a munkanélkülieknek személyiség fejlesztő tréningeket tartottunk, valamint álláskeresési technikákat oktattunk. Projekt azonosítószáma: Equal A 106